Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (2024)

Je gaat naar Parijs en je wilt in elke geval de Eiffeltoren bezoeken. Hoe kom je aan kaartjes? Hoe ontkom je aan de lange wachtrijen? Ga je met de trap of de lift? Wat moet je weten als je met kinderen gaat?

1. Hoe kom je aan kaartjes voor de Eiffeltoren?

Verreweg de handigste oplossing is je kaartjes voor de Eiffeltoren vooraf kopen via de eigen website van het monument. Die tickets zijn niet duurder dan aan de kassa en zo ontloop je de wachtrijen voor de kassa.

Met een online-kaartje mag je op een vastgestelde datum en tijdstip omhoog en je krijgt voorrang bij de veiligheidscontrole. De e-tickets voor de LIFT (naar de 2e etage of de top) worden 2 maanden van tevoren vrijgegeven maar let op: data in het hoogseizoen zijn vrij snel uitverkocht, dus wees er tijdig bij! Op rustigere data kun je tot 3 uur voor bezoek nog e-tickets kopen.

E-tickets voor de TRAP (max. tot de 2e etage) zijn pas vanaf 14 dagen van tevoren beschikbaar via de website.

Let op! Als kaarten online uitverkocht zijn, dan kun je het nog steeds ter plekke proberen. Slechts 80% van de kaarten wordt via de website verkocht, de overige 20% is beschikbaar via de kassa.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (1)

2. Hoe lang zijn de wachtrijen ter plekke?

Een groot deel van het jaar valt het best mee met de wachtrijen voor de kassa van de Eiffeltoren (circa 30 minuten). Maar in de drukkere periodes (schoolvakanties, weekenden, juni t/m september) kunnen de wachttijden ook oplopen tot 1 of 2 uur. Voor de zomermaanden zijn e-tickets daarom sterk aanbevolen.

Als je vooraf toch geen kaartjes hebt gekocht, weet dan dat de kortste rij altijd is bij de kassa voor de trap, in ‘Le Pillier Sud’ (de zuidelijke poot van de toren). Handige truc als je deze snellere kassa wilt nemen maar toch per se naar de top wilt: koop bij dit loket kaartjes voor de trap naar de 2everdiepingin combinatie meteen liftkaartje vanaf de 2e verdieping verder naar de top. Dit combinatiekaartje trap/lift kost €19,70 en het is alleen ter plaatse te koop, dus niet via de website.

Voor alle bezoekers (met of nog zonder kaartje) geldt overigens dat ze eerst door de veiligheidscontrole moeten. Daar zijn ook wachtrijen, maar die zijn wel korter dan bij de kassa (zie ook puntje 7). Volgens de Eiffeltoren moeten bezoekers minstens 15-20 minuten vóór het tijdstip dat op hun e-ticket staat in de rij van de veiligheidscontrole gaan staan.

Lees ook: De 10 leukste wijken van Parijs

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (2)

3. Welke delen van de Eiffeltoren kun je bezoeken, wat kun je kiezen?

Als je alleen naar de 1e en2e etage wilt, dan kan dat met de trap (€10,70 volw.) OF met de lift (€17,10 volw.).

De topis per lift (€26,80) te bereiken of met de trap & lift d.w.z.: traplopen tot de 2e verdieping en daarna het laatste stukje met de lift (€20,40 volw., ticket alleen ter plekke te koop).

In alle gevallen kun je op de heen- of terugweg ook de lagergelegen verdiepingen bezoeken.

Als je gaat lopen, reken dan op 330 traptreden tot de 1e verdieping en nog eens 340 treden naar de 2e verdieping. Dit klinkt veel, maar voor de meeste mensen en kinderen (vanaf 6 jaar) is dat goed te doen. Mits ze in redelijke conditie zijn, geen last van hoogtevrees hebben en het buiten geen 35 graden is…

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (3)

Lees ook: 25 tips voor Parijs met kinderen

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (4)

4. Wat is er te zien op elke verdieping?

Op de 1e etage (57 meter boven de grond) is er een glazen vloer, grappig voor selfies, een terras en diverse bezienswaardigheden, zoals een informatieborden over Gustave Eiffel en de bouw van de Eiffeltoren. Op deze verdieping zit het restaurant Madame Brasserie van chef-kok Thierry Marx.

Op de 2e etage (115 meter boven de grond) heb je het mooiste uitzicht, want vanaf hier kun je gebouwen goed zien en nog herkennen, zoals het Louvre, de Notre-Dame, de gouden koepel van Invalides, de Sacré-Coeur in Montmartre… Ook vind je hier het chique restaurant Le Jules Verne (chef-kok Frédéric Anton)meerdere cadeauwinkels en een snackbar.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (5)

Op de 3e etage (276 m hoog) zit je vlak onder de punt van de Eiffeltoren en kun je het verste kijken. Hier is ook de nagebouwde werkkamer van Gustave Eiffel en een champagnebar.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (6)

Lees ook: 15 authentieke bistro’s in Parijs

5. Is de top altijd bereikbaar?

Er mogen maar 400 mensen tegelijk op de top. Soms moet je dus wachten tot er plek is in de lift vanaf de 2e naar de 3e verdieping. Ook is de top in uitzonderlijke gevallen gesloten, bij extreme wind bijvoorbeeld.

6. Op welke tijden is het minder druk op de Eiffeltoren?

Het rustigst is de Eiffeltoren tussen 9.00 en 11.00 uur en na 20.00 uur tot sluitingstijd. In de zomer kun je nog tot 23.00 uur met de lift omhoog naar de top, de rest van het jaar tot 22.30 uur. De trap sluit eerder: om 18.00 uur. Verder zijn weekdagen minder druk dan vrijdag, zaterdag en zondag. Januari en februari zijn de rustigste maanden. En weinig verrassend: als het regent zijn de wachtrijen ook een stuk korter.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (7)

Lees ook: 20 praktische tips voor een stedentrip Parijs

7. Er zijn extra veiligheidsmaatregelen voor de Eiffeltoren, wat merk je daarvan als bezoeker?

Rond de Eiffeltoren staan tegenwoordig een hoge glazen wand en een hekwerk. Je kunt dus niet meer vrij onder de Eiffeltoren doorlopen, maar je moet altijd eerst door een van de twee ingangen voor de veiligheidscontrole. Dit mag overigens zonder kaartje, dus je kunt onbetaald naar de onderkant van de Eiffeltoren komen kijken.

Tip!De linkeringang gezien vanaf de Seine – L’Entrée Est (zie kaartje hieronder) – heeft de kortste rijen voor de tascontrole, omdat die het verste ligt van metrohalte Bir-Hakeim, waar de meeste toeristen vandaan komen.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (8)

Lees ook: leuke hotels in Parijs voor gezinnen

8. De Eiffeltoren met kinderen: speciale tips?

Met kinderen vanaf 6 jaar die wel van lopen houden is het erg leuk om de trap te nemen op de Eiffeltoren. Ze moeten totaal 700 treden op tot de 2e etage, en ook weer terug, maar onderweg is er veel te zien en het voelt spannender dan de lift. Op de 1e etage is het meeste te zien en doen: daar is een speelplek en je kunt er een kinderspeurtocht te krijgen: Follow Gus. Vanaf de 2e etage kun je verder met de lift, als je al een extra kaartje voor de top hebt (niet meer hier te krijgen).

Let op: er is beneden bij de ingang geen plek waar je kinderwagens (of bagage) kunt achterlaten! Dus als je met kleine kinderen reist en de trap wilt nemen, dan kun je beter met een draagzak of ‘rugzak’ komen. In de lift mag je een kinderwagen meenemen, mits die opgevouwen kan worden.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (9)

9. Hoeveel tijd moet je rekenen voor een bezoek aan de Eiffeltoren?

Als je gewoon rustig wilt rondkijken en rekening houdt met eventuele wachttijden dan heb je minstens 3 uur nodig om alle verdiepingen van de Eiffeltoren te zien.

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (10)

10. Andere dingen om vooraf te weten?

Als je de tijd hebt, dan kun je het beste uitstappen bij metrohalte Trocadéro. Die ligt wel aan de andere kant van de Seine (dus op de kaart niet het dichtste bij, dat is metro Bir-Hakeim) maar vanaf daar begin je op het bordes tussen die grote gouden beelden (zie foto onder). Mooie plek om foto’s te nemen! Daarna loop je langs de fonteinen van Trocadero naar beneden richting de Eiffeltoren.

Qua kleding: vergeet niet dat het op de top van de Eiffeltoren flink kan waaien. En ook als je de lift neemt dan heb je comfortabele schoenen nodig.

Kijk hier voor de actuele tarieven en openingstijden van de Eiffeltoren. En zie hier een mooi filmpje van een bezoek om al in de stemming te komen!

Wil je de Eiffeltoren bezoeken met een gids? Boek dan dan een rondleiding inclusief skip-the-line-kaartjes: de Eiffeltoren Experience (Engelstalig/90 minuten).

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (11)

Met kinderen naar Parijs? Ontdek ons : 60 pag’s vol praktische tips!

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (12)

LEES OOK:
20 grappige Eiffeltoren-weetjes
Josee test de glazen vloer van de Eiffeltoren!
20 handige tips voor de metro in Parijs
Grappig designhotel vlak bij de Eiffeltoren
10 musea in Parijs die je gezien wilt hebben

Tekst: Nicky Bouwmeester – copyright frankrijk.nl-2019 ( laatste update januari 2023). Beeld: E.Livinec/SETE-Eiffletoren (Eiffeltoren, verrekijker, lift, speelplek, champagnebar, zomerterras), plattegrond CC/Eiffeltoren, Dominique Grandemange/SETE-Eiffletoren (1e foto), Christian Bamale/SETE-Eiffletoren (lift), CC/Lauren Irons (trap), UNPL/William Wendling (detail), UNPL/Siebe Warmoeskerken (Trocadero).

  • 7e arrondissem*nt
  • bezienswaardigheden
  • Eiffeltoren
  • met kinderen
  • Parijs
  • praktische tips
  • Seine
  • stedentrip
  • Trocadero
Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl (2024)

FAQs

Bezoek aan de Eiffeltoren: 10 praktische tips - frankrijk.nl? ›

Het duurt doorgaans ongeveer 30-45 minuten om de trappen naar de 2e verdieping te beklimmen. Trek minstens 1,5 uur voor je bezoek aan de Eiffeltoren uit als je de 1e en 2e verdieping wilt zien, en 2,5 uur als je ook de top wilt aandoen.

Hoe lang duurt een bezoek aan de Eiffeltoren? ›

Het duurt doorgaans ongeveer 30-45 minuten om de trappen naar de 2e verdieping te beklimmen. Trek minstens 1,5 uur voor je bezoek aan de Eiffeltoren uit als je de 1e en 2e verdieping wilt zien, en 2,5 uur als je ook de top wilt aandoen.

Wat is er belangrijk aan de Eiffeltoren? ›

De Eiffeltoren moest het hoogste bouwwerk te wereld worden, en zou dienen als toegangspoort voor het terrein waar de wereldtentoonstelling plaatsvond. De Eiffeltoren is genoemd naar de Franse ingenieur Gustave Eiffel. Maar eigenlijk waren het zijn medewerkers Émile Nouguier en Maurice Koechlin die de toren ontwierpen.

Wat is er op de top van de Eiffeltoren? ›

Op de top vind je het kantoor van Gustave Eiffel, een 1:50 schaalmodel van de toren uit 1889 in de originele "roodbruine" kleur en zelfs een champagnebar.

Is de Eiffeltoren gratis? ›

Toegang tot de Eiffeltoren via de trappen:

Volwassenen (18 jaar en ouder): €17,00. Kinderen (4 t/m 11 jaar): €8,50. Senioren (65 jaar en ouder): €14,50. Studenten (12 t/m 25 jaar): €14,50.

Hoe laat begint de lichtshow van de Eiffeltoren? ›

Als je besluit om de toren niet van binnen te bezoeken, is het een aanrader om 's avonds naar deze trekpleister te gaan. Om 22.00 uur om precies te zijn. Op dat tijdstip wordt de Eiffeltoren namelijk verlicht. Flikkerende lampjes, laserstralen en zoeklichten worden aangezet, waardoor de toren haast lijkt te glitteren.

Hoe laat gaat de Eiffeltoren knipperen? ›

Naast de gouden verlichting wordt de Eiffeltoren ook elk uur met flikkerende lichtjes verlicht. Dit duurt 5 minuten is gebeurt elk uur op het hele uur. Ook schijnt er dan een lichtbaken over de stad. Dit gaat elk uur door tot 1 uur 's nachts in de winter en 2 uur 's nachts in de zomer.

Waarom zou je de Eiffeltoren bezoeken? ›

De Eiffeltoren van Parijs is één van de grootste bezienswaardigheden ter wereld en het wordt gezien als één van de nieuwe wonderen van de wereld. Het is dan ook hét symbool van de Franse hoofdstad. De Eiffeltoren bezoeken is een must-do tijdens je citytrip Parijs.

Hoeveel trappen zijn er in de Eiffeltoren? ›

In totaal telt de trap 1665 treden; de toegang tot de top is echter gesloten voor het publiek. Om op de tweede verdieping van de Eiffeltoren te komen, moet je 674 treden beklimmen. Daarna, als je ervoor kiest om de top te bezoeken, kun je op de lift van de tweede verdieping stappen. V3.

Hoeveel mensen bezoeken de Eiffeltoren per dag? ›

Gemiddeld wordt de Eiffeltoren elke dag door ongeveer 25.000 mensen bezocht.

Hoe oud is de Eiffeltoren? ›

Kan je nog onder de Eiffeltoren lopen? ›

Er zijn extra veiligheidsmaatregelen voor de Eiffeltoren, wat merk je daarvan als bezoeker? Rond de Eiffeltoren staan tegenwoordig een hoge glazen wand en een hekwerk. Je kunt dus niet meer vrij onder de Eiffeltoren doorlopen, maar je moet altijd eerst door een van de twee ingangen voor de veiligheidscontrole.

Wat mag mee op de Eiffeltoren? ›

Er is meestal een wachttijd van 90 minuten tot 2 uur bij de toren. Je kunt je tickets het beste ruim van tevoren online reserveren. Draag comfortabele schoenen, want je zult veel moeten lopen en klimmen tijdens je rondleiding. Neem ID-kaarten mee, zelfs voor je kinderen, want de beveiliging bij de toren is vrij streng.

Wat is er zo bijzonder aan de Eiffeltoren? ›

De toren heeft vier poten; op verschillende niveaus bevinden zich platforms. De toren weegt 7300 ton (exclusief de fundering). Na de bouw was de Eiffeltoren 's werelds hoogste toren en hij bleef, afgezien van televisietorens, 126 jaar lang de hoogste toren van Europa.

Hoe lang duurt de lift in de Eiffeltoren? ›

Het duurt doorgaans ongeveer 30-45 minuten om de trappen naar de 2e verdieping te beklimmen. Trek minstens 1,5 uur voor je bezoek aan de Eiffeltoren uit als je de 1e en 2e verdieping wilt zien, en 2,5 uur als je ook de top wilt aandoen.

Kan je gratis op de Arc de Triomphe? ›

Hoeveel kost het om de Arc de Triomphe in Parijs te bezoeken? De prijs van een kaartje voor het monument op Place Charles de Gaulle is 16 euro. Het bezoek is gratis voor: -18 jaar oud, 18-25 jaar EU en permanent ingezetene buiten de EU, werkloos, gehandicapt en begeleidend.

Hoelang traplopen Eiffeltoren? ›

In totaal zijn er 1665 treden vanaf de esplanade tot aan de top van de Eiffeltoren, maar de trap van de 2e verdieping naar de top is niet toegankelijk voor het publiek. Het duurt ongeveer 30-45 minuten om de trap naar de 2e verdieping te beklimmen.

Hoe lang wachttijd Eiffeltoren? ›

Hoeveel tijd moet je rekenen voor een bezoek aan de Eiffeltoren? Als je gewoon rustig wilt rondkijken en rekening houdt met eventuele wachttijden dan heb je minstens 3 uur nodig om alle verdiepingen van de Eiffeltoren te zien.

Hoe lang zou de Eiffeltoren blijven staan? ›

In 1889 verrees in Parijs de Eiffeltoren. Het was de bedoeling dat de toren zo'n twintig jaar zou blijven staan. Een wiskundige uit die tijd geloofde daar niets van en voorspelde dat de toren binnen enkele dagen in zou storten. Maar ondertussen is het 2011 en staat de Eiffeltoren nog fier overeind.

Wat kost de entree voor de Eiffeltoren? ›

Prijs tickets Eiffeltoren 2022

Tickets kosten €10,20 en hiermee kan je tot de tweede verdieping. Wil je toch helemaal naar boven, dan dien je een liftticket te kopen. Een combinatieticket voor de trap tot de tweede verdieping en een lift naar boven kost €19,40.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5595

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.